
Ispanaklı / Kıymalı Kol Böreği
Ispanaklı / Kıymalı Kol Böreği
Hamuru için :
1 kilo un
2 tatlı kaşığı tuz
2 buçuk su bardağı su (560ml)
(Su bardağı ölçüm 220 ml)
ıspanaklı iç harç için:
500 gr ıspanak
4 adet soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı harç için :
500 gr kıyma
5 adet soğan
1 buçuk tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
Aralarına sürmek için :
200 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
İlk olarak iç harçlar kavrulup hazırlanır soğumaya bırakılır tereyağ eritilir sıvı yağ eklenerek oda soğumaya bırakılır hamur güzel pürüzsüz hale gelecek şekilde güzelce yoğurulur verdigim ölçüde yapılırsa tam tutuyor kıvamı ne sert nede yumuşak bir hamur olamamalı hamurdan 24 beze yapılır merdane yardımıyla küçük tabaklar kadar açılır bir tepsi borcam gibi yaygın bir kabın içine araları yağlanarak dizilir 5.10 dakika dinlendirilir ve tezgaha alınarak elle çekiştirerek açılır zaten kendiliğinden çektikçe çok kolay bir şekilde açılıyor açılan hamura olan yağdan hafif sürülür videodaki gibi sarılıp tepsiye alınır üzerine kalan yağdan sürülür 200 derecede altüst ayarda pişirilir
Not
Bu hamur ve iç harçlardan tam dolu halde iki tepsi çıkıyor isterseniz ıspanakları doğrayıp içine beyaz peynir biraz sıvı yağ ekleyipte yapabilirsiniz çok çok güzel oluyor sade peynirlide yapıyorum biraz kuru oluyor kıtır sevenler öylede yapabilir