Sponsorlu Bağlantılar
Balkabağı Tatlısı
Malzemeler
1-2 kg dogranmış balkabak
3,5 su bardak seker
kabuklu tarçın
Üstüne kırık ceviz
Yapılıs
Tenceremize yıkanmış kabaklarımızı koyalım.Ütüne şekerini dökelim tenceremizi kapatıp 1 gece bekletelim.Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte kabakları pişirelim.Pişirme süremiz kabaklar yumuşak hal alıncaya kadar olmalı.Pişen kabakları fırın kabımıza alalım.Üstlerine şerbetli sudan hafif ekleyelim.180 C pişirelim.Piştikten sonra hafif soğuk ortamda dinlendirelim.Üstüne ceviz,hindistan ceviz tahin kaymak vs. ekleyip servis edebilirisiniz.Afiyet olsun.
Benzer tariflere ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

**Görsel paylaşım için tombultariflere teşekkürler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments