Gözleme
Gözleme
Malzemeler:1 kg ıspanak,hamur için 1 kg un,yeteri kadar su 1 yemek kaşık tuz.2 adet kuru soğan,3 yemek kaşık sıvı yağ,
Hazırlanışı:Bir kabın içinde sert olacak şekilde hamuru yoğuralım.Hamuru yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakalım.Daha sonra ıspanakları yıkayıp doğradıktan sonra süzelim.Arı bir tavada kavurduğumuz soğanları soğuduktan sonra ıspanağın içine dökelim.1 tatlı kaşık pul biber ve tuz ilave edip karıştıralım.Karışımımızı açtığımız yuvarlak yufkaların içine koyalım.Yufkaları açarken ince açmamız gerekiyor.İç malzemeyi koyduktan sonra yufkaları kapatalım.Yağsız tavada önlü arkalı pişirelim.Afiyet olsun.

|
Hiç yorum yok:
Comments