Sponsorlu Bağlantılar
Kandil Simidi
Malzemeler:1 yumurta,100 gr tere yağ,yarım çay bardak sirke,yarım çay bardak şeker,1 çay kasik tuz,2 yemek kaşık zeytin yağ,yarım yemek kaşık mahlep,yarım paket kabartma tozu,3,5 su bardak un, 1 yumurtanın sarısı
Üstü için:1 tane yumurtanın akı,kavrulmuş susam
Hamur Yapımı İcin:Tereyagımızı hamur yoğurma leğenimize koyalım.Yumurta sarısını,sirkeyi zeytin yağını,toz şekeri,tuzu ve mahlebi ekleyelim.Daha sonra kabartma tozumuzu ekleyelim.Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamda hamur elde edınceye kadar yoguralım.Hamurumuz hazır.Hamurumuzu 20 dakika soguk ortamda dinlendirelim.
Dinlenen hamura resimlerdeki gibi simit şekilleri veriyoruz.Sekil alan simitleri önce yumurta akına bulayalım,sonra susam serpelim.Susamlanmış tüm kandil simitlerimizi yağlanmış tepsimize koyalım.Önceden ısıtılmıS 170 C fırınımızda üstü kızarıncaya kadar 30 dk pişirelim.Afiyet olsun.


Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:1 yumurta,100 gr tere yağ,yarım çay bardak sirke,yarım çay bardak şeker,1 çay kasik tuz,2 yemek kaşık zeytin yağ,yarım yemek kaşık mahlep,yarım paket kabartma tozu,3,5 su bardak un, 1 yumurtanın sarısı
Üstü için:1 tane yumurtanın akı,kavrulmuş susam
Hamur Yapımı İcin:Tereyagımızı hamur yoğurma leğenimize koyalım.Yumurta sarısını,sirkeyi zeytin yağını,toz şekeri,tuzu ve mahlebi ekleyelim.Daha sonra kabartma tozumuzu ekleyelim.Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamda hamur elde edınceye kadar yoguralım.Hamurumuz hazır.Hamurumuzu 20 dakika soguk ortamda dinlendirelim.
Dinlenen hamura resimlerdeki gibi simit şekilleri veriyoruz.Sekil alan simitleri önce yumurta akına bulayalım,sonra susam serpelim.Susamlanmış tüm kandil simitlerimizi yağlanmış tepsimize koyalım.Önceden ısıtılmıS 170 C fırınımızda üstü kızarıncaya kadar 30 dk pişirelim.Afiyet olsun.


Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments