Sponsorlu Bağlantılar
Şehriye Pilavı
Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?
Malzemeler
*1 sogan
*3 parça tavuk incik
*2 bıber
*1 çb su
*3 domatesin rendesi
*1 yk salca
*2 sb arpa şehriye
*3.5 sb kaynar su
*karabiber ,tuz
Yapılışı:Yapıştırmaz özellikli tenceremize sıvı yağ alalım.Önceden doğradığımız soğanları,biberleri ve kuşbaşı tavukları sırası ile tenceremize koyup sote edelim.Üstüne 1 çb su ekleyip 15 dk pişirelim.Sonra şehriye ekleyelim renk değişimi oluncaya kadar pişirelim.Sonra rende ettiğimiz domatesi ve salçaları atıp kavurmaya devam edelim.Tuzumuzu ekleyelim.Kaynamış suyumuzu ekleyelim.Kısık ateşte pişirelim.Suyunu cekınce karabiber atalım.Kpağını kapatıp bir süre bekletelim.Afiyet olsun.


*Tarif paylaşım için instagram HanifeTak Hanımefendiye Teşekkürler.
.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments