Sponsorlu Bağlantılar
Fırında Levrek
Malzemeler
*4-5 adet levrek
*defne yaprağı
*2 yk zeytinyag
*2 diş sarımsak
*1 er tk tuz,karabiber
*1 kapya biberi
*2 tane soğan(halka doğranacak)
*1 patates(yuvarlak doğranacak)
Yapılışı
Balıklarımızı soğuk suda yıkayalım.Bir kap içinde zeytinyağını tuzu ve karabiberi karıştıralım.Yaptığımız karışımı balıklarımıza sürelim.Balıklarımızı terbiye edilmiş şekilde 1 saat bekletelim.Bor cama balıklarımızı yerleştirelim.Balıklar arasına defne yapraklarımızı koyalım.Doğradığımız sarımsağı da eşit şekilde üstüne serpiştirelim.Arzu eden balıkların üstünü kapatmayacak şekilde iri doğranmış sebzeler koyabilir(patates,biber vs..).Fırınımızda yüksek ısıda 230 C pişirelim.Servis ederken yanına roka limon ekleyebiliriz.Afiyet Olsun.
Ölçüler
çb=çay bardak tk=tatlı kaşık yk=yemek kaşık sb=su bardak f=fincan çk=çorba kaşık
*Tarif paylaşım için rengarenktarifler e teşekkürler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments