Sponsorlu Bağlantılar
Kabak Kızartması
Malzemeler
*1 kg kabak
*2 diş sarımsak
*tuz
*1 sb sıvı yağ
Yapılışı
Kabaklarımızı yıkayalım.Alacalı soyalım.Yuvarlak olacak şekilde keselim.Önceden kızdırdığımız yağda kızartalım.Farklı bir tavada sarımsaklarımızı hafif kızartalım.Servis tabağımıza dizdiğimiz kızarmış kabakların üstüne hafif kızarttığımız sarımsakları serpiştirelim.Arzu eden süzme yoğurt ile 2 diş ince doğranmış sarımsağı karıştırıp kızarmış kabakların üstüne dökebilir.Yoğurtlu sarımsak üzerine de 1 yemek kaşık tereyağ ile 1 yemek kaşık salçayı sote ederek sos hazırlayabiliriz.Afiyet olsun.
Ölçüler
çb=çay bardak tk=tatlı kaşık yk=yemek kaşık sb=su bardak f=fincan çk=çorba kaşık
*Görsel paylaşım için instagram ugurlumüzeyyen e teşekkürler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments