Sponsorlu Bağlantılar
Mekik Tatlısı
Malzemeler
*200 gram tereyag
*2 tane yumurta
*1 çb irmik
*1 pak. vanilin
*1 pak. kabartma toz
*3 sb un
Üstü İçin: fındık
Şerbeti Yapımı
*3 sb toz seker
*4 sb su
*1 tk limon suyu
Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayalım.Şeker ve suyu tencerede kaynatalım.Ocaktan alıp,Sonra limon suyunu ekleyelim.Geniş kap içinde un üstüne diğer malzemeleri ekleyip yumuşak hamur elde edelim.Hamurdan parçalar koparalım mekik şeklini vermek için elimizle yassı hale getirelim.Hamurcukların üstüne 2 tane fındık koyalım.Önceden ısıttığımız fırında 150 C pişirelim.Fırından aldıktan sonra ılık şerbeti üstüne eşit şekilde gezdirelim.Afiyet Olsun.
Ölçüler
çb=çay bardak tk=tatlı kaşık yk=yemek kaşık sb=su bardak f=fincan çk=çorba kaşık
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments