Sponsorlu Bağlantılar
Midye Tatlısı
Malzemeler
*1 çb süt
*1 çb yogurt
*1 çb sıvı yag
*1 tane yumurta
*1 çb bugday nisastası
* 1/2 paket kabartma toz
* 1 tk tuz
*3 sb un
Ara malzemeleri
* 1 sb kadar nisasta
Üstü İçin
* 2 yk dolusu tereyagı,
İç Malzemeleri
*ceviz veya fındık,
Şerbeti yağımı malzemeleri
*3 sb seker
* 2.5 sb su
*3-4 damla limon suyu
Yapılışı
Şerbet malzemelerini bir tencerede kaynatalım.Kaynayınca içne limon suyu ekleyelim.Soğuk ortama alalım.
Hamuru yapımı;Süt,yoğurt,yumurta,sıvıyag,nisasta,kabartma toz ve sıvı yagı bir kap içinde karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyip hamur elde edelim.Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim.Dinlenmiş hamurumuzu eşit 15 bezeciklere ayıralım.Bezelerimizi nişasta yardımı ile açalım.Açtığımız bezecikleri üst üste gelecek şekilde dizelim.Dizdiğimiz bezecikleri elimizle bastırıp bütün hale getirelim.Merdane ile açalım.Hamurumuzu rulo yapar gibi saralım.5 cm büyüklüğünde keselim.Kestiğimiz hamuru oklava ile açalım.Geniş hale gelen hamuruzun içine fındık ,ceviz koyalım.Poğaça yapar gibi kapatalım.
Tavamızda erittiğimiz tereyağını pişmemiş midye hamurcukların üstüne sürelim.Önceden ısınmış 180 C fırında üstü kızarık oluncaya kadar ısıtalım.Pişen tatlımızın üstüne şerbeti gezdirerek dökelim.Biraz mutfak ortamında dinledirdikten sonra daha soğuk ortamda dinlenmeye alabiliriz.Afiyet olsun.
Ölçüler
çb=çay bardak tk=tatlı kaşık yk=yemek kaşık sb=su bardak f=fincan çk=çorba kaşık
*Görsel paylaşım için fusununmutfağına teşekkürler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments