Sponsorlu Bağlantılar
Orman Kebabı
Malzemeler
*250 gr et
*2 tane patates
*2 tane havuç
*2 çb bezelye
*1 adet domates
*1 adet yeşil biber
*1 adet kuru soğan
*1 dıs sarımsak
*2 yk tereyag
*1 yk sıvı yag
*1 tk salca
*1 er tk kekik -pulbiber-tuz karabiber
Yapılışı
Etımızı kup kup dograyıp tavada tereyagı ıle bırlikte kavuralim sogan sarimsak tuz karabıber kekık pulbıber ekleyıp yagını almadan etımizi tepsıye alalim bır yemek kasıgı sıvı yagımızı koyalım patateslerı kup kup dograyıp yagın ıcınde bıraz kızartalim kısımış ateste tuz karabıber kekık ekleyıp onları da etlerın yanina alalim aynı sekılde havucları da yapıp tepsimize alıp karıstıralım aynı tavada salca pulbıber 2 su bardak kadar suyu kaynatıp uzerıne dokup 200 C pisırelim pistıkten sonra bezelyelerı ekleyın benımki konserve oldugu icin pistıkten sonra koyuyorum eger tazesıyle yapacaksaniz hepsını bırlıkte koyup pısırebılırsinız. Afiyet olsun
Ölçüler
çb=çay bardak tk=tatlı kaşık yk=yemek kaşık sb=su bardak f=fincan çk=çorba kaşık
*Tarif paylaşım için anadolumutfak a teşekkürler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments