Sponsorlu Bağlantılar
haşhaşlı çörek tarifi
Malzemeler
2 yemek kaşık kuru maya
5 çay bardak ılık su
yarım çay bardak toz şeker
yarım çay bardak sıvı yağ
14 çay bardak un
Yarım çay kaşık tuz
İÇ Malzemeleri : 1 su bardak haşhaş ezmesi+ yarım su bardak toz şeker
Yapılışı
1-Su+maya+şeker eritiniz.
2-Yağ+tuz+un ekleyiniz.
3-Yumuşak kıvamda hamur elde ediniz.
4-Maya tutması için hamuru bekletiniz.
5-Hamurdan mandalina ebatında parçalar alınız.
6-Hamuru oval şekilde merdane ile açınız.
7-Haşhaş sürünüz.
8-Hamuru dikey 2 ye kesiniz.
9-Simit şekli veriniz.
10-Üstüne de hamur sürünüz.
11-Şeker serpiştiriniz.
12-Fırında pişiriniz.
Afiyet Olsun
*Tarif için Ulviye Hanıma Teşekkürler.
*Tarif için Ulviye Hanıma Teşekkürler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments