Sponsorlu Bağlantılar
Samsun Pidesi
Malzemeler
Hamuru Malzemeleri
2 çay bardak süt2 çay bardak yoğurt
2 çay bardak sıvı yağ
1 er paket :maya,kabartma tozu
1 tatlı kaşık şeker
1 çorba kaşık tuz
1 kg un
Üstüne
Sıvı yağ +Tereyağı
İç Harç Malzemeleri
Yeteri kadar peynir
2 çay bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Arzuya göre maydanoz
Yapılışı
1-Hamur malzemelerini karıştırınız.
2-Hamurun mayalanması için 30 dk üstü kapalı bekletiniz.
3-Hamurdan mandalinadan büyük parçalar alınız.
4-Hamuru elinizle uzunca açınız.
5-Hamurun ortasına harçtan doldurunuz.
6-Hamuru iki uçtan birleştirerek kapatınız.
7-Oluşan pideleri tepsiye diziniz.
8-Üstüne fırça yardımıyla sıvı yağ sürünüz.
9-200 C fırında pişiriniz.
10-Fırından çıkınca hemen üstüne tereyağ sürünüz.
11-Sıcak tüketiniz.
Afiyet Olsun
*Görsel için AdileHanıma teşekkürler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments