Sponsorlu Bağlantılar
ETLİ PİLAV
Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
zeytinyağı tuz
Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
zeytinyağı tuz
Hazırlanışı:Pirinçleri yıkamadan sıcak suda 30 dk bekletip soğuk su ile yıkayıp suyunu süzgeçte süzdürün.
Tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyup tereyağı eriyince pirinçleri ekleyip 15 dk ara ara karıştırarak kavurup tuz, şeker limon suyu ve sıcak suyu ekleyip ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.
Tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyup tereyağı eriyince pirinçleri ekleyip 15 dk ara ara karıştırarak kavurup tuz, şeker limon suyu ve sıcak suyu ekleyip ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.
Kuşbaşı etleri tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen etlere 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyip 5dk harlı ateşte kavurun.
Etleri ister pilava karıştırıp isterseniz benim gibi pilav üzerinde servis yapabilirsiniz.
Pişen etlere 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyip 5dk harlı ateşte kavurun.
Etleri ister pilava karıştırıp isterseniz benim gibi pilav üzerinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun……..Tarif için Pembe Tatlar’a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments