Sponsorlu Bağlantılar
ATOM KURABİYE
200 gr tereyağ veya margarin
1 yumurta
1 küçük çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı nişasta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
Un
İÇ MALZEMESİ:
1 kâse küçük küçük doğranmış kuru meyveler
(Hurma,kayısı,incir,üzüm)
İsteğe bağlı kıyılmış ceviz veya fındık
2 yemek kaşığı damla çikolata
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabında tereyağ, sıvıyağ, yumurta,yoğurt, toz şeker bir çırpıcı yardımıyla çırpılır.Vanilya, nişasta azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğrulur.İstediğiniz kuru meyveler minik minik doğranır, damla çikolata, kıyılmış ceviz veya fındık karıştırarak iç malzemesi hazırlanır.Kurabiye hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır.Limon sıkacağının alt çukur kısmına bir parça streç veya buzdolabı poşeti yerleştirilir.Hazırlanan hamur, poşet içerisine konur,baş parmağımızla çevire çevire döndürerek ortası çukurlaştırılir.Çukurlaşan hamur içerisine hazırlanan iç malzemesiyle yeteri kadar doldurulur.Üzerini kapatmak için fındık büyüklüğünde hamur avuç içinde açarak üzeri kapatılır, düzelterek poşet yardımıyla ters çevrilir.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Tüm hamurlar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri beyaz alt kısmı pembe olacak şekilde pişirilir.İlk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir.Servis tabağına alınır.Ağizda dağılan kıyır, içerisinde harika malzemesiyle nefis kurabiyeler hazır
DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYETLER OLSUN @nurhayatinmutfagi teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
200 gr tereyağ veya margarin
1 yumurta
1 küçük çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı nişasta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
Un
İÇ MALZEMESİ:
1 kâse küçük küçük doğranmış kuru meyveler
(Hurma,kayısı,incir,üzüm)
İsteğe bağlı kıyılmış ceviz veya fındık
2 yemek kaşığı damla çikolata
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabında tereyağ, sıvıyağ, yumurta,yoğurt, toz şeker bir çırpıcı yardımıyla çırpılır.Vanilya, nişasta azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğrulur.İstediğiniz kuru meyveler minik minik doğranır, damla çikolata, kıyılmış ceviz veya fındık karıştırarak iç malzemesi hazırlanır.Kurabiye hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır.Limon sıkacağının alt çukur kısmına bir parça streç veya buzdolabı poşeti yerleştirilir.Hazırlanan hamur, poşet içerisine konur,baş parmağımızla çevire çevire döndürerek ortası çukurlaştırılir.Çukurlaşan hamur içerisine hazırlanan iç malzemesiyle yeteri kadar doldurulur.Üzerini kapatmak için fındık büyüklüğünde hamur avuç içinde açarak üzeri kapatılır, düzelterek poşet yardımıyla ters çevrilir.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Tüm hamurlar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri beyaz alt kısmı pembe olacak şekilde pişirilir.İlk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir.Servis tabağına alınır.Ağizda dağılan kıyır, içerisinde harika malzemesiyle nefis kurabiyeler hazır
DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYETLER OLSUN @nurhayatinmutfagi teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:
Comments