Sponsorlu Bağlantılar
KIŞLIK BAMYA TURŞUSU
1,5kilo büyük boy bamya(3kavanoz çıkıyor)
1lt.lik kavanoz için ölçüler
1küçük çay bardağı sirke
2tatlı kaşığı kaya tuzu
1çay kaşığı limon tuzu
1tane küp şeker
İstediğiniz miktarda sarımsak
Bamyaları huni şeklinde ayıklayıp(ayıklamak istemezseniz de olur)suda bekletmeden akan su altında yıkayıp mutfak havlusu üzerinde alın sarımsakları ayıklayın ve kavanozlara Bamyaları doldurun aralarına sarımsak ilave edin ve tuzu,limon tuzunu şekeri, sirkeyi üzerlerine dökün ve kaynatılmış içme suyunu kavanozlara doldurun kapağını kapatıp iyice sıkılayıp ters çevirin bu şekilde bir gün bekletin ertesi gün çevirip güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin bir haftaya turşunuz hazır.. Açtıktan sonra buzdolabına kaldırın.
👉Turşu kurmadan önce kavonozlarınızı kontrol edin çatlak kırık olmasın kapaklarınız tutmaz turşularınız bozulur..Ve muhakkak yeni kapak kullanın..
@dilekagacii_ tesekkirler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments