Sponsorlu Bağlantılar
BURSA PİDELİ KÖFTE
Sponsorlu Bağlantılar
2 adet tırnak pide (yoksa bayat pideleriniz de olur, bende bazlama vardı değerlendirmek için onu kullandım.)
Sos için;
1er yemek kaşığı dolu dolu domates ve biber salçası
3 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber
Köftesi için:
500 gr kıyma
1 tane soğan (rendeliyoruz, suyunu sıkıyoruz ve o suyu kullanmıyoruz)
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağında bir parmak eksik su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Üzeri için tereyağı
Domates, biber
Köfte için tüm malzeme yoğrulur. 1 gece önce yapıp bekletirseniz çok iyi olur. Köfteler cevizden daha küçük olacak şekilde yuvarlanır ve kağıt gibi ince olacak şekilde üzerine bastırılır. Tavada arkalı önlü pişirilir. Zaten ince olduğu için hemen pişiyor.
Pideler küp küp doğranır. 15-20 Dk kızarması için fırınlanır. (170 derece)
Sos için salçalar sıcak suda açılır. Baharatı eklenir. Bir taşım kaynatılır.
Tabağa pideler alınır. Üzerine sos gezdirilir. Üzerine köfteler dizilir. Yanına yoğurt, köfte tavasında kızartılan domates, biber eklenir. En üste kızgın tereyağı gezdirlerek sıcak servis edilir 😍
@rumeysamutfakta teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments