Sponsorlu Bağlantılar
Çarşaf Böreği
Malzeme...
Hamuru için.
6 su bardağı un.
İki buçuk su bardağı su.
Bir tatlı kaşığı tuz.
Arası için.
Bir tepeleme yemek kaşığı tereyağı bir çay bardağı sıvıyağ...
Hazırlanışı;
Bu malzemeyle hamuru yoğuralım 8 beze yapalım 20 dakika yarım saat kadar dinlensin.
Daha sonra bezeleri merdaneyle ve un sepeleyip (mutlaka unla açalım) servis tabağı büyüklüğünde açıp tereyağı sıvıyağ karışımını her açtığımıza bolca sürelim hepsi aynı şekilde yapıp yarım saat kadar dolapta dinlensin.
Sonra birer birer tezgaha yada masaya alarak elimizle narince çekiştirerek açabildiğimiz kadar açalım.
Ve iç harcı yazmıyorum ben ıspanaklı kıymalı yaptım.
İstediğiniz le yapabilirsiniz ıspanaklı, kıymalı, peynirli patatesli hepside çok güzel oluyor.
Üzerine tereyağı veya yumurta sarısı da sürebilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments