HAŞHAŞLI BÜKME
Hamuru için
1su bardağı ılık su
1su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1paket instant maya
2çorba kaşığı şeker
1yumurta akı(sarısı üzerine)
1tatlı kaşığı tuz
5su bardağı un
İÇİNE
250gr haşhaş
1su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz içi
1çay bardağı şeker
Hazırlanışı
Önce hamuru hazırlayalım.Su,süt,yağ,şeker,tuz ve mayayı karıştıralım,sonra unu kontrollü bir şekilde ilave edelim.Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuralım.Üzerini hava almayacak şekilde örtüp en az 45dakika mayalanması için dinlendirelim.
Bu sırada haşhaşı,ceviz ve yağı karıştıralım(tatlı bir çörek istiyorsanız 1su bardağı şeker ilave edebilirsiniz)
Hamuru dört eşit parçaya ayıralım.Merdaneyle dört beze oluşturalım.Haşhaşlı iç malzemeyi sürelim,dört katı üst üste bu şekilde koyalım,tekrar merdaneyle veya elinizle açıp ince uzun şeritler halinde keselim.Bu şeritleri uçlarından ters yönlere kıvırarak tepsimize alalım.
Her parça için aynı işlemi tekrarlayalım.
Bu şekilde tepside 15dakika dinlendirelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp 170derecede 30&35 dakika pişirelim.
Afiyetler olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments