Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

29 Kasım 2021 Pazartesi

HAŞHAŞLI BÜKME

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 HAŞHAŞLI BÜKME


Hamuru için

1su bardağı ılık su

1su bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1paket instant maya

2çorba kaşığı şeker

1yumurta akı(sarısı üzerine)

1tatlı kaşığı tuz

5su bardağı un

İÇİNE

250gr haşhaş

1su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı ceviz içi

1çay bardağı şeker










Hazırlanışı

Önce hamuru hazırlayalım.Su,süt,yağ,şeker,tuz ve mayayı karıştıralım,sonra unu kontrollü bir şekilde ilave edelim.Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuralım.Üzerini hava almayacak şekilde örtüp en az 45dakika mayalanması için dinlendirelim.

Bu sırada haşhaşı,ceviz ve yağı karıştıralım(tatlı bir çörek istiyorsanız 1su bardağı şeker ilave edebilirsiniz)

Hamuru dört eşit parçaya ayıralım.Merdaneyle dört beze oluşturalım.Haşhaşlı iç malzemeyi sürelim,dört katı üst üste bu şekilde koyalım,tekrar merdaneyle veya elinizle açıp ince uzun şeritler halinde keselim.Bu şeritleri uçlarından ters yönlere kıvırarak tepsimize alalım.

Her parça için aynı işlemi tekrarlayalım.

Bu şekilde tepside 15dakika dinlendirelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp 170derecede 30&35 dakika pişirelim.

Afiyetler olsun

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments