Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

6 Kasım 2021 Cumartesi

Ispanaklı Gül Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Ispanaklı Gül Böreği

Malzemeler

4 adet yufka

700 gram ıspanak

1 adet büyük boy kuru soğan

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Yeteri kadar tuz

Sosu İçin;

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sirke

Üzerine;

1 yumurta sarısı

Serpmek için haşhaş veya susam çörekotu













Hazırlanışı

İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz. Bunun için ıspanakları doğrayıp bolca bolca yıkıyoruz kenara süzülmeye bırakıyoruz.

Daha sonra tavaya yağı alarak üzerine soğanı ilave edip güzelce kavuruyoruz üzerine baharatlarını ilave edip ıspanakları ekliyoruz.

Yüksek ateşte hemen bir soteliyoruz, çok pişirmenize gerek yok, daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpıyoruz.

Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan yayıp fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz ve dört eşit parçaya bölüyoruz.

Geniş kısma iç harcından ekliyoruz ve üçgen kısma doğru rulo yaparak sarıyoruz daha sonra kıvıra kıvıra gül şeklini veriyoruz.

Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz ve haşhaş susam veya çörek otundan serperek 200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun🤗




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments