Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

29 Kasım 2021 Pazartesi

ISPANAKLI PASTA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 ISPANAKLI PASTA


MALZEMELER

KREMASI İÇİN

Önce kremasını hazırlayalım .

1 litre süt

5 tepeleme yemek kaşığı un

6 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağ

1 poşet krem şanti

yarım su brd kadar soğuk süt

Muhallebimiz için Tereyağ,vanilya,kremşanti hariç diğer malzemeleri tencereye koyup çırpıcıyla karıştıralım. Ocağa alıp koyulaşana kadar pişirelim. Pişen muhallebimize tereyağ ve vanilyamızı ekleyip karıştıralım.Kabuk tutmaması için arada sırada karıştırarak soğutalım.Soğuduktan sonra krem şanti ve soğuk sütümüzü koyup mikserle çırpalım.Sütümüzün miktarını muhallebinizin kıvamına göre ekleyelim.










KEK İÇİN

4 adet yumurta

1 su brd şeker (200 ml brd)

1 su brd sıvıyağ (200 ml brd)

1 su brd ıspanak püresi(200 ml brd.Bir tutam ıspanak yapraklarını çok az su ile pişirelim.Pişen ıspanakların üstüne yarım çay brd kadar ılik su koyup şimdiden geçirelim.püremiz akışkan kıvamında olacak)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2,5 su brd kadar un(200 ml brd)

4 -5 tane muz

Yumurtalarımızı şekerle mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpalım.Sıvıyağ,vanilya ve ıspanak püremizi koyup biraz daha çırpalım. Daha sonra unumuzu kontrollü bir şekilde kabartma tozu ile birlikte eleyerek harcımıza ekleyelim..Borcamımıza yağlı kağıt serip harcımızı dökelim.ikh üç kere tezğaha vurup havasını çıkaralım.175 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirelim.Daha sonra ister köstebek pasta gibi ortasını hafif oyup yada önce ikiye daha sonra üstünün bir kısmını bıçakla keselim.Bu kısımları rondodan geçirip üstü için kullanacağız.Kekimi

zin üstüne muhallebinizi yayalım. Muz dilimlerini dizelim.Muhallebimizden biraz daha koyalım..Kekimizin diğer kısmını kapatıp kalan muhallebiyi her tarafına sürüp rondodan geçirdiğimiz kek parcalarıyla her tarafını kaplayalım.Bir gece buzdolabında bekletip servis edelim

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments