Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

5 Kasım 2021 Cuma

KALBURABASTI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 KALBURABASTI

MALZEMELER

125 gr tereyağı ya da margarin(oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı irmik

1,5 çay kaşığı karbonat

Aldığı kadar un(yaklaşık 3-3,5 su bardağı)

İçine koymak için;

Küçük bir kase kıyılmış ceviz

Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

2-3 damla limon suyu










YAPILIŞI

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.Şeker ve suyu ocağa alıp karıştırarak kaynatıyoruz.Kaynamaya başladığında limon suyunu da damlatıp beş dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.Tatlının hamuru için un hariç verilen malzemeleri karıştırıp, unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ister kalıpla isterseniz de rendenin arka kısmına bastırıyoruz.Iç kısmına bir miktar ceviz koyup kapatıyoruz.Fırın tepsisine diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti gezdiriyoruz.Tatlılar şerbetini çekince servis edebilirsiniz.Afiyet olsun

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments