Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

8 Kasım 2021 Pazartesi

MANTI TARİFİ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

  MANTI TARİFİ

Hamuru için:

3 su bardağı un

1 yumurta

1su bardağı su

1 çay kaşığı tuz


Kıyma

1 adet soğan

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz


Üst sosu için.

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı salça

Karabiber , tuz , toz biber

Yarım bardak su








Sosu için yağda salçayı kavurup baharatları ekleyin. Suyu da ekleyip bir iki taşım kaynatın.

Bunu en son üzerine servis yapıyoruz... Hamuru için

Unu derin bir kabın içine alın.İçine tuz, yumurtayı ekleyin. Suyu azar azar ilave ederek yoğurmayı başlayın.Çok sert olmayan, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Elde ettiğiniz hamurun üzerini ıslak bir bezle örterek oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.


İç harcı için


Soğanı çok minik küpler halinde doğrayın. Suyunu süzün.

Kıymayı bir kabın içine alın. Üzerine soğanı ve baharatları ekleyip yoğurun.

Dinlenen hamurdan yumak yapıp ince bir biçimde açın.

Açtığınız hamuru bıçak yardımıyla minik parçalar halinde kesin.

Hazırladığınız harçtan koyup birleştirerek kapatın.

Bir tencerenin içerisine bir yemek kaşığı sıvıyağı ve suyu alın. ! Sıvıyağ hamurlar yapışmasın diye.. Kaynamış suyun içine sıktığınız mantıları atıp haşlayın.

Haşlanan mantıları soğuk suda süzün ama çok soğutmayın hafif ılık olsun. ! Çok sıcak olursa yoğurt kesilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments