Sponsorlu Bağlantılar
MAYASIZ EL AÇMASI GÜL BÖREĞİ
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyag
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
4,5 - 5 su bardağına yakın un
1 paket kabartma tozu
Açmak ıcın :nısasta ve un yarı yarıya karıştırdım. 1 su bardağı kadar kullandım. Patates nısastası kullandım her nısasta olur.
Arasına ve yüzüne sürmek için:sıvıyag
Ispanaklı ıcı ıcın
400 gr ıspanak
1 soğan
Yarım su bardağı kasar peynırı
Tuz/tozbıber/karabıber/zeytinyağ
Hazırlanışı
Hamuru güzelce tezgahta yoğuralımkı güzel açılsın. Ne cıvık nede sert orta yumuşaklıkta yoğuralım. 10 bezeye ayırdım. Bu tariften 2 tepsı börek çıkıyor. Tam yarısını yaparsanız 1 tepsı olur. Nısasta un karışımı ıle hamuru açıp aralarına sıvıyag sürüp 4’e bölelim. ıcten koyup Gül şeklinde saralım.üzerine sıvıyag sürüp önceden ısınmış 200 derecelı fırında pısırelım. Afıyetler olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments