Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

9 Kasım 2021 Salı

PATATESLİ GONCAGÜL BÖREĞi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 PATATESLİ GONCAGÜL BÖREĞi

Malzemeler;

3 adet yufka

Sosu için;

1 şişe soda

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı yoğurt

İç harcı için;

3 adet patates

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı salça

Tuz,karabiber,toz kırmızı biber










Yapılışı;

Patatesleri haşlayıp eziyoruz.Bir tavaya az sıvı yağ koyup ince doğradığımız soğanları kavurmaya başlıyoruz.Kavrulan soğanları salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra patatesleri ve baharatları ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.Sosu için verilen malzemeleri karıştırıyoruz.Yufkaları dörde bölüyoruz.Bir parçayı alıp elimizle tam ortadan burkarak sarıyoruz.Daha sonra sostan döküp fırçayla biraz yayıyoruz.Yine aynı yöne burkarak sarıp ortada oluşan çukur kısmına harcımızdan koyuyoruz.Kenarda kalan yufkalarıda sararak orta kısmını kapatıyoruz.Fırın tepsisine ters çevirip koyuyoruz.Bütün yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.Hazır olan böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz.Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments