Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

8 Kasım 2021 Pazartesi

PATLICANLI GÖZLEME

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 PATLICANLI GÖZLEME


Yemelere doyulmayan harika bir lezzet









Un,su,tuz,bir çay kaşığı instant maya,iki yemek kaşığı sıvıyağ ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz (bir su bardağı un, iki beze olacak şekilde un miktarını ayarlayabilirsiniz)

Yumurta büyüklüğünde bezeler alıp üzerine temiz bir poşet ve bez örterek içini yapana kadar dinlendiriyoruz

İçi için

4 5 tane patlıcanı çok küçük şekilde doğruyoruz

Tuzlu suda 15 20 dakika bekletiyoruz

Bolca soğanı incecik doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz

Yeşil biberleri incecik doğrayıp soğanlara ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz

Bir kaşık salça,tuz,karabiber ekliyoruz

Patlıcanların suyunu iyice sıkıp soğana ekliyoruz bir iki dakika kavurduktan sonra yarım su bardağı su ekleyip patlıcanlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirip alıyoruz

Hamurları ince açıp yarısına içten koyup kapatıyoruz

Kenarlarını iyice yapıştırıp ruletle kenarından geçip düzeltiyoruz

Döküm tavada arkalı önlü pişirip pişince yağlıyoruz

Sıcak servis yapıp afiyetle yiyebiliriz

Yapanlara kolay gelsin şimdiden afiyet olsun 😊


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments