SÜTLÜ ÇİKOLATALI BROWNIE
2 yumurta
4 yemek kaşığı tereyağı
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Bir çimdik tuz
80 gr sütlü çikolata
Tereyağını eritip soğumaya bırakalım, yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırpıp üzerine tereyağını ilave edelim.
Unu eleyerek dökerken spatulayla karıştırmaya devam edelim, kakao ve tuzu da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra harcın 3/2 sini alt tabana yayıp arasına çikolatayı yerleştirelim ve kalan harcı üzerine dökerek kapatalım.
Üzerine ekşi meyve tercih ederseniz o tatlılığı bir tık kırıyor, damak zevkinize kalmış.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında; bu kıvamda olsun isterseniz 25 dakika, daha katı seviyorum derseniz 35dk üzeri pişirmenizi tavsiye ederim.
Her fırının pişirme hızı farklıdır, kontrollü pişirmeyi unutmayın.
Fırından çıkarttıktan sonra akışkan kıvamda pişirenler en az 30 dk dinlendirin.
Borcam ölçüsü 20*20, tariften 4 dilim çıkıyor gibi düşünebilirsiniz.
Fazla çıksın isterseniz malzemeleri iki katına çıkarın.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments