Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

25 Kasım 2021 Perşembe

Tulumba Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Tulumba Tatlısı


Malzemeler

2 su bardağı su (200ml bardak)

2,5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı şeker

bir çimdik tuz

2 yemek kaşığı irmik

4 yumurta








şerbeti için

2,5 su bardağı şeker (250ml bardak)

2 su bardağı su

bir dilim limon


Yapılışı :

öncelikle bir gün önceden şerbetini yapın

şerbeti soğuk ve koyu kıvamlı olması lazım.

şerbeti için tencereye şeker,su,bir dilim limon ekleyin ve kaynamaya başlayınca altını kısın

kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın

Tatlının hamuru için su,tereyağı,şeker ve tuzu ekleyip kaynatın.

unu ekleyip hızlıca tahta kaşığıyla iyice karıştırın 2 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.

Hamuru oda sıcaklığına gelene karar dinlendirip mikserle veya hamur makinesinde teker teker yumurtaları ekleyin en son 2 yemek kaşığı irmiği de ekleyip karıştırın.

Sıvı yağı geniş bir tavaya alın.

Hamuru krema sıkma torbasına doldurun ve yıldız uçla soğuk yağa sıkıp makasla kesin.

Ocağa alıp kısık ateşte nar gibi kızarana kadar pişirin. Tulumbaları yağdan alıp soğuk şerbete atın ve 1-2 dakika bekletip kevgir yardımıyla çıkarın. Afiyet olsun


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments