Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

15 Aralık 2021 Çarşamba

BURMA BAKLAVA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 BURMA BAKLAVA

Malzemeler

1 Paket baklavalık yufka

170 gram tereyağ

1 Fincan sıvı yağ

1 su bardağı Antep fıstığı veya ceviz









Şerbeti İçin

Malzemeler

3,5 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

3 veya 4 damla limon suyu

İnce bir dilim limon 


Şerbeti İçin

Hazırlanışı

Tencereye aldığımız şeker ve suyu ocağa kaynaması için alalım.

Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkalım ve ince 1 dilim limonu şerbetin üzerine bırakalım.

şerbet kaynamaya başladıktan daha sonra tam 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.


Sosu İçin

Hazırlanışı

sos tenceremize tereyağımızı alıp ocakta eritelim.

Eriyen tereyağımızın üzerindeki köpüğü alalım.

Üzerine 1 fincan sıvı yağı tereyağımızı üzerine alıp karıştıralım.


BURMA BAKLAVA İÇİN

Hazırlanışı

Yufkamızı tezgaha alıp şekilde posta olduğu gibi eşit bir şekilde uzun tarafından 3 parça keselim.

1 adet yufkamızı tezgahın üzerine serelim üzerine 1 kaşık tereyağı eşit bir şekilde gezdirerek dökelim.

İnce bir oklavamıza yufkanın üzerine koyup yufkanın ucunu katlayıp üzerine bir miktar Antep fıstığı veya ceviz serpiştirelim ve oklavayla yufkamızı saralım.

Oklavamızın iki ucundan sardığımız yufkamızı büzelim ve oklavadan çıkartalım.

Aynı işlemi diğer yufkalarada uygulayalım. ve fırın tepsimize yerleştirelim.

Kalan tereyağ sosumuzu eşit bir şekilde tatlımızın üzerine gezdirerek dökelim.

Önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst kontrollü bir şekilde pişirelim.

Pişen tatlımızın üzerine ılık şerbeti dökelim.

Talımız hazır AFİYETLE KALIN 

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments