EL AÇMASI BÖREK TARİFİ
malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
4 su bardağı artı 2 yemek kaşığı un
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
arasına sürmek için
100 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ
açmak için
nişasta ben buğday kullandım yoksa Mısır nişastası da olur
Üzeri için
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Malzemeleri karıştırıp oldukça yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuralim hamuru 1 saat dinlendirelim ve 16 bezeye ayıralım bezeleri ikişerli grup olmak üzeri iki kat şeklinde açalım ikiye katlayalim ve yuvarlak tarafına peynir koyup rulo şeklinde saralım içe doğru kıvıralim uzerine sosumuzu hazırlayalım sürelim ve 180 dercede kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments