Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

3 Aralık 2021 Cuma

EL AÇMASI BÖREK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 EL AÇMASI BÖREK TARİFİ 

malzemeler

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

4 su bardağı artı 2 yemek kaşığı un

1 kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz










arasına sürmek için

100 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ


açmak için

nişasta ben buğday kullandım yoksa Mısır nişastası da olur


Üzeri için

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurta

2 yemek kaşığı sıvı yağ


Malzemeleri karıştırıp oldukça yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuralim hamuru 1 saat dinlendirelim ve 16 bezeye ayıralım bezeleri ikişerli grup olmak üzeri iki kat şeklinde açalım ikiye katlayalim ve yuvarlak tarafına peynir koyup rulo şeklinde saralım içe doğru kıvıralim uzerine sosumuzu hazırlayalım sürelim ve 180 dercede kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments