EL AÇMASI ÇITIR GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER
Hamuru için;
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurtanın akı(sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı)
Hamura sürmek için
50 gr eritilmiş tereyağı
Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
İç harcı için
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Toz kırmızı biber,pul biber
Karabiber,Tuz
YAPILIŞI
Hamuru için yoğurma kabına verilen bütün sıvı malzemeleri alıp karıştırıyoruz. Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.Bezelerin üzerini kapatıp 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.Bir tavada tereyağını eritiyoruz.Eriyen yağa zeytinyağını ekliyıruz Hazırladığımız bezeleri çok hafif unlayarak tabak büyüklüğünde açıyoruz.Açtığımız her bezeye bir yemek kaşığı yağ karışımından sürüp üst üste diziyoruz.En üstteki hamurada çok az yağ sürdükten sonra üzerlerini kapatıp bu şekilde yirmi dakika kadar daha dinlendiriyoruz.Iç harcı için kavrulan soganlara haşlayıp ezilmis patatesleri ve baharatları da ekleyerek karıştırıyoruz.Hamurumuz dinlenince her bir hamuru alıp açabildigimiz kadar elimizle çekiştire çekiştire açıyoruz.(Yırtılmalar olabilir hic sorun değil.)Iyice açıp incelttiğimiz hamurun iki kenarını içe doğru katlayıp uzunlamasına olacak sekilde iç harcından koyuyoruz.Daha sonra rulo şeklinde sarıp gül böreği şeklinde bu kez içe doğru sarıyoruz.Bütün hamurlar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.Tepsiye dizdiğimiz börekleri önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.(Isterseniz ayırdığınız yumurta sarısını pişirmeden önce böreklerin uzerine sürebilirsiniz.Ben bu kez sürmeden pişirdim)
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments