HAŞHAŞLI ÇÖREK
Tarifi
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Poğaça hamuru kıvamında bir hamur olacak.
Aralarına sürmek için sıvı yağ ile karıştırılmış haşhaşı her katın arasına birer buçuk yemek kaşığı sürdüm.
Hamurumuz mayalanınca 6 eşit beze yapalım. Büyük büyük açalım. (Yaklaşık 30 cm büyüklüğünde)
Haşhaşı sürmeden önce katlara birer tatlı kaşığı yumuşatılmış margarin sürdüm. Onun üzerine haşhaş sürdüm.
Açtığımız bezelerin her katına haşhaş ve margarin sürüp üst üste koyalım.
Üçer cm genişliğinde şeritler keselim. Şeritleri de ortadan keselim. Gül şeklini verelim. Kestiğimiz bir şeritten 2 çörek çıkacak.
Fırına vermeden önce üzerlerine sıvı yağ sürelim.
Önceden ısıttığımız 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun!
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments