Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

19 Aralık 2021 Pazar

KIRPIK BÖREK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 KIRPIK BÖREK

Malzemeler

3 yada 4 yufka benım yufkalar ufaktı

6 tane kullandım(tepsınız ufaksa 3 yufkada yeterlı olur)

Sosu ıcın

3 yumurta

1 su bardağı soda

2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyag

1 sılme tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker









İç harcı ıcın ıspanaklı


300 gr ıspanak

1 bas soğan

100 gr kasar peynırı

Ceyrek çay bardağı zeytinyağ

Tozbıber/pulbıber/karabıber/tuz


Peynirlı ıc harcı ıcın

200 gr beyaz peynir

100 gr kasar peynırı


Yapılışı

Butun yufkaları makasla serıtler halınde keselım boreklık ıclerımızıde hazırlayıp tepsının en alt kısmına döşeyelim boreklık harcımızı yerlestırıp kalan yufkalarıda üzerine döşeyip elımızle hafıf bastıralım kenar kısımları duzluyelım. Sosu boreklerımızın uzerıne döküp 1.2 saat bekletelım sosunu ıyce cekıp dınlensın(hatta akşamdan yapıp dolaba kaldırın sabahta pısırebılırsınız) önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pısırelım son 10 dakkada 200 derecede pısırdım. Daha sonra nemlı havlu kagat koyup uzerını örtüp dınlendırelım yarım saat dılımleyıp

Afıyetle yıyebılırsınız 

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments