KIYMALI BURMA BÖREK
Hem kahvaltıya hem de çaylara eşlik edecek lezzetli bir tarif…
Malzemeler;
3 adet yufka
1 bardak süt
Yarım bardak sıvıyağ
İç malzeme;
500 gr kıyma
2 adet sivri biber
1 adet soğan
1 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber, pulbiber, salça
Yapılışı;
İçi için önce soğanlar küçük doğranıp tereyağında kavrulur, ince doğranmış yeşil biber eklenip kavrulmaya devam edilir. Salça eklenir ardından kıyma ve baharatlar eklenir suyunu çok fazla çektirmeden ocaktan alınır. Yufka ortadan ikiye bölünür içine süt ve sıvıyağ karışımı sürülür. Kesilen kenara kıyma konur ve yufka rulo şeklinde kapatılır tepsinin altına yağ sürülür ve börek ortadan başlanarak dışa doğru tepsi dolana kadar sarılır. Ben küçük tepside yaptım iki tepsiye 3 yufka kullandım daha büyük tepsiye daha fazla yufka kullanılabilir ve istenilen iç konulabilir. Böreğin üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürülür susam serpilip önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments