Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

6 Aralık 2021 Pazartesi

PRATİK ADANA SU BÖREĞİ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 PRATİK ADANA SU BÖREĞİ

Malzemeler

20 adet baklavalık yufka

2 adet boreklik yufka

200 gr tereyağ

2 yumurta

1 su bardağı süt

350-400 gr kadar çeçil(tel) peyniri










Tereyağını yakmadan eritiyoruz.

Baklavalık yufkayı tepsinin boyuna göre kesiyoruz tepsiyi tereyağıyla yağlayıp baklavanin 10 tanesini tek tek teryağla yağlayarak diziyoruz.10 kat olduktan sonra böreği dilimliliyoruz.

2 yumurta ve 1 su bardağı sütü bir kapta karıştırıyoruz böreklik yufkanın 1 tanesini 5-6 parçaya bölüp bu sosa batırarak tepsiye diziyoruz üzerine peynirimizi yerleştiriyoruz diğer böreklik yufkayıda bolüp sosa bulayarak peynirlerin üzerine diziyoruz.kalan 10 tane baklavalik yufkaları yine tek tek yağlayarak diziyoruz.tepsiniz kenarlarıni içe doğru duzeltip ocağın en kuçük gözünde en kısık ateşte çevire çevire pisiriyoruz.baklava yufkası çabuk kizarır dikkat edin sık sık çevirin,kesinlikle kısık ateşte olmalı sakın hâr ateşte pişirmeyin.ara ara tepsinin kenarından kontrol edin pisince üzerine bir kapak koyup böreği ters çevirip diğer tarafıda pişirin(ters çevirince dilimlediğimiz kısım üste gelicek)altıda pisince sıcağıyla dilimleyip sıcak sıcak servis edilir

Yapacaklara kolay gelsin canlar afiyetle

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments