PRATİK ADANA SU BÖREĞİ
Malzemeler
20 adet baklavalık yufka
2 adet boreklik yufka
200 gr tereyağ
2 yumurta
1 su bardağı süt
350-400 gr kadar çeçil(tel) peyniri
Tereyağını yakmadan eritiyoruz.
Baklavalık yufkayı tepsinin boyuna göre kesiyoruz tepsiyi tereyağıyla yağlayıp baklavanin 10 tanesini tek tek teryağla yağlayarak diziyoruz.10 kat olduktan sonra böreği dilimliliyoruz.
2 yumurta ve 1 su bardağı sütü bir kapta karıştırıyoruz böreklik yufkanın 1 tanesini 5-6 parçaya bölüp bu sosa batırarak tepsiye diziyoruz üzerine peynirimizi yerleştiriyoruz diğer böreklik yufkayıda bolüp sosa bulayarak peynirlerin üzerine diziyoruz.kalan 10 tane baklavalik yufkaları yine tek tek yağlayarak diziyoruz.tepsiniz kenarlarıni içe doğru duzeltip ocağın en kuçük gözünde en kısık ateşte çevire çevire pisiriyoruz.baklava yufkası çabuk kizarır dikkat edin sık sık çevirin,kesinlikle kısık ateşte olmalı sakın hâr ateşte pişirmeyin.ara ara tepsinin kenarından kontrol edin pisince üzerine bir kapak koyup böreği ters çevirip diğer tarafıda pişirin(ters çevirince dilimlediğimiz kısım üste gelicek)altıda pisince sıcağıyla dilimleyip sıcak sıcak servis edilir
Yapacaklara kolay gelsin canlar afiyetle
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments