PUDİNGLİ ISPANAKLI ISLAK KURABİYE
125 gr margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
7-8 yaprak ispanak
1 paket Antep fistikli toz puding
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
isteğe bağlı 1 çay bardağı toz antep fıstığı
Şerbeti için
1 su bardağı şeker
1 su bardagi su
Uzeri icin
Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Öncelikle seker ve suyu 5 dk kaynatip soğumaya bırakın. Daha sonra ispanaklari sıcak suda yumusayincaya kadar haşlayın. Yumuşayan ispanaklari soğuk suya tutup suyunu iyice süzdurun. Daha sonra mutfak robotuna koyup uzerine 1 cay bardağı siviyag ekleyip robotta iyice çekin. Ispanaklarla beraber bütün malzemeyi bir kap içinde güzelce yoğurup ceviz büyüklüğünde elinizle yuvarlanıp fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri soğuk serbete batırıp çıkarın hindistan cevizine bulayin.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments