SAKALLI PASTANE POĞAÇASI
Çay bardağı ölçüm 150 ml
Su bardağı ölçüm 200 ml
Malzemeler:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ilik su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket maya
4,5 - 5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çay kaşığının ucuyla pekmez
İçine sürmek için:
200 gr krem peynir
Kenarı için:
Kıyılmış bir-iki tutam maydanoz
Yeteri kadar ince rendelenmiş kaşar YAPILIŞI:
Hamur kabına ılık süt ve suyu alıp ardından bir paket instant maya, şeker, yumurta, sıvıyağ koyun, iyice karıştırın ve 5 dakika bekletin. Üzerine unu kontrollü bir şekilde ekleyin. 2 bardak unu koyduğunuzda tuzunu ekleyin. (püf noktası: maya ile tuzu direkt un olmadan karıştırırsanız mayadan yeterli verim alamazsınız). Unun tamamını ekleyip hamuru 10 dakika kadar yoğurun. Ağzını kapatıp önceden 5 dakika 50 derecede ısıtılıp kapatılmış fırının içine yerleştirin. Hamur fırın içinde çok güzel mayalanıyor. Yaklaşık 40 dk sonra hamurumuz mayalanmış olacaktır. Mayalanan hamuru da küçük ceviz büyüklüğünde ufak bezeler yapın, tepsiye dizin. Tepside yarım saat bekletin, tepsi mayalanması olsun. Yumuşak olması için çok önemli. Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirin. Poğaçalar fırından çıkınca üzerini bir mutfak bezi ile örtüp soğumalarını bekleyin. Soğuyunca bir bıçak ile arasını açıp krem peyniri içine ve kenarına sürüp maydanoz yada kaşara bulayın. Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments