Sponsorlu Bağlantılar
Su Böreği
5 yumurta
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
250 gr. erimiş tereyağı
6 yaprak baklava yufkası
Yumurta, su ve tuzla özlü bir hamur yoğuruyoruz.
12 parçaya ne kalın ne de çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
Kaynayan suya 3,4 yemek kaşığı tuz atıp açtığımız hamurları teker teker ortalama 30, 40 saniye haşlıyoruz.
Tepsiye tereyağı bolca sürülüp 3 yaprak baklava hamuru konulup haşlanan tüm yufkalar tepsiye serilir, 6.cı yufkadan sonra peynir maydanoz konulur.
En üste tekrar baklava yufkası konulur. Üstü yağlanır 190 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
NOT: Orjinal su böreği ocakta pişer.
En altına ve en üstüne haşlanmamış açılan yufkadan serilir.
Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:
Comments