Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

16 Aralık 2021 Perşembe

Tadella Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Tadella Kurabiye
Malzemeler: 
2 su bardağı fındık (Rondodan geçirdikten sonra 2 su bardağı ölçün. Bim markanın kavrulmuş fındığını kullandım. Reklam için değil ne kullandığı bilin sizde ona göre malzeme kullanın diye yazıyorum) 
Yarım su bardağı pudra şekeri 
Yarım su bardağı nişasta 
25 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı 
1 çorba kaşığı kakao 
100 gram benmari usulü eritilip iyice soğutulmuş bitter çikolata 
Tarifteki su bardağı ölçüsü 200 ml 







Hazırlanışı: 
Fındığı robottan iyice yağı çıkana kadar çekin. (Yağı çıkıp taneleri birbirine yapışacak. Robottan uzunca çektiğinizde yağı çıkıyor. )
Fındığı yoğurma kabına alın. Üzerine nişasta ve pudra şekerini ekleyip kaşıkla karıştırın. Üzerine çikolatayı ekleyip elinizle yoğurun. Daha sonra tereyağı ve kakaoyu ekleyip elinizle tekrar yoğurun. En son dondurma kaşığıyla şekil verip önceden ısıtılmış 175 derece alt üst ayarlı fırında 12,13 dakika pişirin. Çok fazla pişirip kurutmayın. Fırından ilk çıktığında pişmedi gibi görünsede bekledikçe kıvam alacak. 
Not: Bu tarifteki önemli püf noktası yağ miktarını ayarlamak. Benim kullandığım fındık kavrulmuş olduğu için yağı fazla çıktı. O yüzden tereyağ ölçüsünü az kullandım. Eğer fındığın yağı çıkmazsa özellikle kavrulmamış fındık kullanırsanız tereyağ ölçüsü artırın. Fazla yağlı olursa kurabiyelerde yayılma olabilir. 
Hamurun kıvamı cıvık olmayacak klasik kurabiye hamuru gibi olacak. 

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments