PIRASALI KIYMALI GÜL BÖREĞİ
Malzemeler:
1 kg yufka ( 6 adet)
İç harcı için malzemeler;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 adet pırasa
300 gr kıyma
Baharatlar (Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber)
Sosu için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 şişe maden suyu (soda)
Yapılışı:
Sıvıyağ tavaya alınır kıyma eklenir kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış pırasa eklenir bir miktar r
kavrulur ccak kapatılır. (Pırasalar tam pişmeyecek) Baharatları ayarlanır karıştırılır soğumaya bırakılır.
Sos için gerekli malzemeler bir kaba alınır çırpılır, karıştırılır..
Bir yufka tepsiye alınır üzerine biraz sos gezdirilir üzerine ikinci yufka serilir ve sos gezdirilir. 8 yada 9 eşit parçaya bölünür üçgen şeritler elde edilir.
Üçgen dilimlerin uzun kenar kısmına iç harcı konulur, sarılır ve kıvrılıp gül şekli verilir.
Diğer 4 yufka da aynı şekilde sarılır.
Hazırlanan börekler pişirme kağıdı serilen tepsiye yerleştirilir. Kalan sos böreklerin üzerine gezdirilir. Tepsi fırına yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirilir. Pırasalı kıymalı gül böreği servise hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments