Baklava Yufkasından Kıymalı Börek
Malzemeler
İç harcı için;
500g dana kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
Tuz karabiber
Maydanoz
40 adet baklavalık yufka
Sosu için;
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
Biraz tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Üzeri için;
Kalan sos
Susam ve çörek otu
Hazırlanışı
İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım.
Bunun için kıymayı tavamıza alalım ve yağ eklemeden kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
Daha sonra sıvı yağı ve küçük küçük doğranmış soğanı ekleyelim ve kavuralım.
Tuz, karabiber ekleyelim karıştıralım.
En son olarak ocaktan alınca ince kıyılmış maydanozu ekleyelim ve kıyma harcımızı soğumaya bırakalım.
Sosumuzu hazırlayalım. Bunun için geniş bir kaba tüm malzemeler ekleyelim ve güzelce çırpalım.
Maden suyu ekleyince biraz köpürüyor taşabilir o yüzden geniş bir kap alın gerçekten.
Sosumuzda hazırsa başlayalım. Tezgaha ilk baklavalık yufkamızı alalım.
Üzerine ikinciyi serelim ve sosumuzdan fırça yardımıyla sürelim.
Daha sonra bir yufka daha serelim ve yine sosumuzdan sürelim.
4. Yufkamızı da serelim sos sürelim yufkanın daha ince olan tarafına kıymalı harcımızdan uzunlamasına koyalım.
Yufkalarımızı biraz bastırarak sıkı şekilde rulo haline getirelim ve ilk ruloyu fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye döşeyelim.
Bu şekilde tüm yufkaları bitirelim.
Ruloları yan yana dizelim.
Rulolar bitince üzerine de kalan sostan sürelim.
Fotoğraflardaki gibi keselim küçük rulolar haline getirelim.
Üzerine susam ya da çörek otu serpelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce kızartalım.
Dışı çıtır içi yumuşacık bir börek. Tabiki peynir ya da patatesle de olur.
Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments