Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

5 Mart 2022 Cumartesi

BAL BADEM TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 BAL BADEM TATLISI

Hamuru İçin


200 gr margarin

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 yumurta

1 çay bardağı Hindistan cevizi

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı irmik

3 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu









Üzeri için

Yarım çay bardağı kadar süt

Mavi haşhaş

Kahvaltılık sürmelik çikolata

(Dilerseniz kuvertur de kullanabilirsiniz)

Fındık, ceviz ya da badem


Şerbet için

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

Bir dilim limon

(Şeker 2,5 olabilir üzerinde çikolata var çünkü)


su bardağı ölçüm 200 ml

çay bardağı ölçüm 125 ml


Yapılışı

İlk olarak yumurta ve toz şekeri mikserle şeker eriyene kadar çırpalım sıvıyağ ve margarini ekleyip tekrar çırpalım un hariç bütün malzemeleri ekleyip elimizle yoğuralim. En son unu da kontrollü bir şekilde ekleyelim. Yumuşak ele yapışmayan hamur olacak. Yuvarlak şekil verip önce süte sonra haşhaşa batiralım. Ben 850 gramlık baklava tepsisi kullandım tam geldi. Ortasına serçe parmağımizi batırıp hafif çukur açalım. 170 derece de güzelce pissin çatlasın. Pişince soğumuş şerbeti fırından yeni çıkmış tatliya dökelim. Bir iki saat dinlendirelim. Soğuyunca ve şerbeti çekince sıkma torbası yardımıyla çikolatalari çukura sıkalim ve üzerine istediğiniz kuruyemişi koyalım. Afiyet olsun 


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments