BAL BADEM TATLISI
Hamuru İçin
200 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
Yarım çay bardağı kadar süt
Mavi haşhaş
Kahvaltılık sürmelik çikolata
(Dilerseniz kuvertur de kullanabilirsiniz)
Fındık, ceviz ya da badem
Şerbet için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Bir dilim limon
(Şeker 2,5 olabilir üzerinde çikolata var çünkü)
su bardağı ölçüm 200 ml
çay bardağı ölçüm 125 ml
Yapılışı
İlk olarak yumurta ve toz şekeri mikserle şeker eriyene kadar çırpalım sıvıyağ ve margarini ekleyip tekrar çırpalım un hariç bütün malzemeleri ekleyip elimizle yoğuralim. En son unu da kontrollü bir şekilde ekleyelim. Yumuşak ele yapışmayan hamur olacak. Yuvarlak şekil verip önce süte sonra haşhaşa batiralım. Ben 850 gramlık baklava tepsisi kullandım tam geldi. Ortasına serçe parmağımizi batırıp hafif çukur açalım. 170 derece de güzelce pissin çatlasın. Pişince soğumuş şerbeti fırından yeni çıkmış tatliya dökelim. Bir iki saat dinlendirelim. Soğuyunca ve şerbeti çekince sıkma torbası yardımıyla çikolatalari çukura sıkalim ve üzerine istediğiniz kuruyemişi koyalım. Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments