Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

11 Mart 2022 Cuma

SODALI BÖREK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 SODALI BÖREK


Malzemeler


8 adet yufka

1 şişe maden suyu


Sosu için;

3 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ


İç Harç İçin;

300g beyaz peynir

200g lor peynir

Yarım demet maydanoz









Üzeri için;

Yumurta sarısı

Susam


Hazırlanışı


İlk olarak böreğimizin sosunu hazırlayalım.. Bunun için derin bir kap içerisine birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurtaları, süt ve sıvı yağı alarak tel çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım.

Tepsimize pişirme kağıdı serelim ve yufkanın bir tanesini kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirelim.

Sosumuzdan bir kaç kaşık alarak fırça ile her yerine gelecek şekilde sürelim.

Diğer yufkayı iki parçaya bölelim ve elimizle gelişigüzel tepsimize yerleştirelim.

Üzerine tekrar sosumuzdan dökelim ve fırça ile yayalım.

Diğer yufkayı da yine iki parçaya bölelim ve tepsimize tekrar gelişigüzel şekilde yerleştirelim ve sosumuzdan bir iki kaşık sürelim.

Ardından peynirli maydanozlu iç harcımızın yarısını her yerine gelecek şekilde yufkamızın üzerine serpelim.

İç harcının üzerine yine aralarına sos sürerek 4, 5 ve 6. yufkayı da aynı şekilde yerleştirelim.

6. yufkanın üzerine de sos sürdükten sonra kalan peynirli hacımızı her yerine gelecek şekilde serpelim.

7.kat yufkayı da yine iç harcın üzerine yerleştirelim ve sosumuzdan sürelim.

Kenarlardan sarkan kısmı üstlere doğru kapatalım ve kenarlarına da sosumuzdan sürelim.

8. kat yufkamızı da yerleştirip kalan sosu üzerlerine gezdirelim.

Ardından böreğimizi dilediğimiz boyutta dilimleyelim.

Böreğimizin üzerine maden suyunu her yerine gelecek şekilde dökelim ve sosunu çekmesi için 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.

Sürenin sonunda üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serperek önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.

Pişen sodalı böreğimiz servise hazır Afiyet olsun.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments