Sponsorlu Bağlantılar
Ev Baklavası Nasıl Yapılır
Hamur için
Yarım su bardak süt
yarım su bardak sıvıyağ
yarım su bardak yoğurt
2 tane yumurta
1 tatlı kaşık üzüm sirke
1 çay kaşık kabartma toz
1 Çay kaşığın yarısı kadar tuz
Yeteri KADAR un
mısır nişasta-açmak için kullanılacak
İç Malzemeleri- kavrulmuş iç fındık
Üstü için 250 gram erimiş tereyağ
Şerbet Malzemeleri
10 Çay bardak toz şeker
12 çay bardak su
1 çorba kaşık limon
Yapılışı
1-Şerbeti yapınız
10 Çay bardak toz şeker+12 çay bardak su 30 dk kaynatınız.Limonu ekleyiniz.5 dk kaynatıp ocaktan alınız.Soğumaya bırakınız.
2-Sıvı malzemeleri ekleyiniz.Unu kontrollü ekleyiniz.
3-Orta sertlikte hamur elde ediniz.
4-Hamuru 30 dk dinlendiriniz.
5-Hamuru 4 e bölünüz.
6-Her hamuru 15 bezeye ayırınız.Yuvarlak şekil veriniz.
7-Nişastalı tepsiye diziniz.Üstünü kapatınız.Kurumasını önleyiniz.
8-4x15 =60 adet beze elde ediniz.
9-Her bezeyi çay tabağı ebatında nişasta yardımı ile açınız.
10-Araları ince bir kat olacak şekilde 10 taneyi üst üste diziniz.
11-10 hamuru merdane ile tepsi büyüklükte açınız.Kuru tepsiye koyunuz.
12-Kenarda oluşacak fazlalıkları bıçak ile kesiniz,orta kısma koyunuz.
13-2.inci 10 lu hamuru da büyülterek açınız,tepsiye koyunuz.
14-20 inci katta fındık içi serpiştiriniz.
15-Her 10 katta fındık içi serpiştiriniz.
16-Tamamlanıncaya kadar aynı şekilde devam ediniz.
17-Baklava şekli vermek için artı şeklinde + kesiniz.
18-Sonra baklava dilim oluşturmak için dikey-paralel kesiniz.
19-Tereyağ eritiniz.
20-Üstüne gezdiriniz.
21-160 C fırında 1 saat pişiriniz.
22-Pişince soğuk şerbeti her yerine eşit şekilde gezdiriniz.
Afiyet Olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments