Sponsorlu Bağlantılar
Kandil simidi
Malzemeler
250 gram tereyağ
2 yumurtanın sarısı içine- beyazı dışına sürülecek
1 çay kaşık mahlep
Yarım su bardak sıvı yağ
1 paket kabartma toz
Yarım su bardak yoğurt
1 yemek kaşık sirke
1 tatlı kaşık tuz
Alabildiği kadar un
Üstü için: susam
Yapılışı
1-Unu bir kenara ayırınız.
2-Kalan mazlemeleri karıştırınız.
3-Unu kontrollü ekleyiniz.
4-Elinize yapışmayan hamur elde ediniz.
5-Hamurdan küçük parçalar alınız.
6-Uzun şekilde yuvarlayınız.
7-Uzun hamurun iki ucunu birleştiriniz.
8-Yumurta akına bulayınız.
9-Sonra susama bulayınız.
10-180 C fırında pişiriniz.
Afiyet Olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments