Sponsorlu Bağlantılar
Karnabahar Çorbası
Malzemeler
1 tane küçük Karnabahar
1 küçük havuç
1 tane kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kutu mısır
Tuz
Terbiye icin:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
2 tepeleme yemek kaşığı un
Üzeri icin:
Tereyağı
Nane
Yapılışı:
Karnabahar minik minik doğranır.
Küp doğranmış soğan ve havucla birlikte kavrulur.
7 su bardağı sıcak su konup kaynamaya bırakılır.
Yaklaşık 20 dk kaynayıp sebzeler yumuşayıncaya mısır katılır. 5 dk daha kaynatılır.
Un, yoğurt ve süt çırpılır. Çorbanin suyundan bir kepçe alınıp ılıtılır ve karıştırarak çorbaya katılır. 5 dk daha kaynatılır.
Bu aşamada koyu olmuşsa sıcak su eklenerek kıvam ayarlanır.
Tereyağında kızdırılmış nane ilave edilip servis edilir. Afiyet olsun!
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments