Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

30 Kasım 2021 Salı

Ispanaklı Lorlu Gül Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Ispanaklı Lorlu Gül Böreği

Malzemeler

3 adet yufka

700 gram ıspanak

150 gram kaşar yada tulum loru

1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan

Karabiber

Tuz

Zeytinyağı

Yufkaları ıslatmak için;

1/2 su bardağı su

1/2 su bardağı sıvı yağ









Üzeri için;

Yumurta sarısı


Hazırlanışı


Zeytinyağında kuru soğanları renk alana dek çevirelim.

Temizlenip yıkanmış ve doğranmış olan ıspanakları ilave edelim.

Tuz ve karabiber ekleyip yumuşayana suyunu çekene dek pişirelim.

Altını kapatıp loru ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.

Yufkaları artı şeklinde 4 parçaya bölelim.

Üzerine sıvı yağ ve su karışımından sürelim.

Uzun yerine ıspanaklı harçtan koyup saralım ve gül şeklini verelim.

Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında kızaran kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments