Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

23 Kasım 2021 Salı

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI 


Malzemeler;

▪️500 gr yaş kadayıf

▪️200 gr tereyağı 


ŞERBETİ IÇİN

▪️3 su bardağı toz şeker ▪️3 su bardağı su ▪️4_5 damla limon suyu ◾Şerbeti için şeker ve suyu ilave edip karıştırarak kaynatalım.Kaynadıktan sonra orta ateşte 15-16 dakika kaynatıp indirmeye yakın limon suyu ekleyip ılımaya bırakalım.









MUHALLEBİ İÇİN

▪️2 su bardağı süt ▪️2 yemek kaşığı şeker

▪️1 yemek kaşığı nişasta ▪️1 yemek kaşığı un

▪️1 paket vanilya ▪️yarım paket krem şanti (3 yemek kaşığı)

◾Krem şanti tozu hariç bütün malzemeleri ilave edip devamlı karıştırılarak kıvam alıncaya kadar pişirelim.Ilk sıcaklığı çıktığında krem şantimizi ilave edip çırpalım. 

HAZIRLANIŞI

▪️Derin bir kapta önce yaş kadayıfımızı havalandırıp birbirinden ayırarak elimizde koparalım.Eritmiş olduğumuz tereyağını önce karıştıralım daha sonra ılık bir şekilde iken didiklediğimiz kadayıfın üzerine gezdirip harmanlayalım.

▪️Topaklanmış olan kısımları ayırıp her tarafına mutlaka tereyağı ile temas etmesini sağlayalım tatlımızın hamur olmaması tel tel olması için çok önemli bir püf noktasıdır.

▪️Tereyağı ile yağlanmış 28cm lik tart kalıbımıza eşit şekilde bastırarak yayalım düzgün bir zemin hazırlayalım.Görselde olduğu gibi sola kaydırarak bakabilirsiniz.

▪️Önceden ısıtılmış 190° alt üst ayarda olup 50/55 dakika kadar nar gibi kızarıncaya kadar (KONTROLLÜ )pişirelim.Ilk sıcaklığı çıktığında 4-5 dakika sonra tart kalıbında iken ılık şerbetimizi gezdirelim.

▪️15-20 dakika içinde şerbetimiz çekecektir.Daha sonra servis tabağımıza ters çevirelim.Üzerine sıcak muhallebiyi eşit şekilde yayalım.Soğuduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde süsleyim.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments