Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

24 Kasım 2021 Çarşamba

PRATİK TEPSİ BÖREĞİ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

PRATİK TEPSİ BÖREĞİ

5 adet yufka

2 yumurta

2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

yarım su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 şişe maden suyu











Iç harcı için

Peynir ve maydanoz


Yapılışı

Fırın tepsisi yağlanıp 1 adet yufka serilir. Maden suyu hariç diğer tüm malzemeler iyice karıştırılır. Diğer kalan 4 yufka birkaç parçaya bölünür. Hazırlanan sosa batırıp tepsiye yayılır 2 yufka alta 2 yufka üste gelecek şekilde ayarlanır. Orta kısma peynirli iç harç hazırlanarak yerleştirilir. En altta tepsiye yerleştirilen yufka 4 taraftan katlanarak kapatılır. Ve dilimlenir. Kalan sos böreğin üzerine sürülür. Son olarak bir şişe maden suyu böreğin üzerine dökülür. 180 derece fırında pişmeye bırakılır. 

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments