Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

8 Aralık 2021 Çarşamba

AKSARAY ŞEKER BÖREĞİ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

AKSARAY ŞEKER BÖREĞİ

Malzemeler

250 gr tereyağı

1 su bardağı untat

1 Yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı dolusu karbonat

Yarım limon suyu

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Aldığı kadar un(yaklaşık 2 su bardağı kadar )









Şerbeti için

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı pekmez

2 su bardağı su

1 dilim limon


Hazırlanışı

Öncelikle şerbetini yapalım ılısın. Seker, su ,pekmez ve lımon dılımını ekleyıp 15 dakka kaynatalım.

Daha sonra tereyağı erıtıp 1 su bardağı unu eklıyelım kokusu çıkıp rengı dönene kadar yakmadan kavuralım.Daha sonra başka bır kaba alıp soğumaya bırakalım ara ara karıştırıp. Ilımasını beklerken dıger malzemelerıde karıştırma kabına alalım. Karbonatı lımon suyu ıle köpürtüp oyle eklıyelım.ılıyan kavurduğumuz unuda koyuyoruz.

Bırde lımon kabuğunu cok soran oldu burdanda bır bılgı vermiş olayım özellikle lımon kabuğu reçeli yaparken rendelediğim kabukları,veya dıger bazı şeylerde kullandığım kabuklarını atmam kesınnıkle bır saklama kabına alıp buzluga koyun ıstedıgınız zaman buzunu çözdürmeden ıhtıyacınız kadarını kullanıp tekrar koyun büyük kolaylık oluyor vede degerlendırmıs oluyoruz kurabıyelerde,keklerde,tatlıda,muhallebıde bırcok seyde kullanıyoruz.

Un harıc dıger malzemelerı karıştırıp kulak memesı kıvamında un ekleyerek yoğuralım. Daha sonra ıster halbur,rende,benım gıbı kevgır ıle neyle ıstersenız şeklinı verıp tepsiye dızelım. Önceden ısınmış 180 derecelı fırında pısırelım. Sıcak tatlıya soğumuş serbetı dökelim. Üzerine bır tepsı kapatıyorumkı daha ıyı şerbetini ceksın dıye şerbetini çeken tatlımızı afıyetle yıyebılırsınız.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments