Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

8 Aralık 2021 Çarşamba

BALKABAKLI MEKİK BAKLAVA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

BALKABAKLI MEKİK BAKLAVA

Malzemeler

Yarım paket baklavalık yufka

500 gr balkabağı

1 çay bardağı cevız

1 çay kaşığı tarçın










Arasına ve yüzü ıcın

150 gr tereyağ

1 çay bardağı sıvıyag


Şerbeti için

2 çay bardağı şeker

1 çay bardağı su

1 çay bardağı süt


Hazırlanışı

Şeker,su ve sütü ocağa alıp 10 dakka kaynatıp ılıtalım.

Kabağı şekerle beraber ocağa alalım. Orta ateşte yumuşayana kadar pısırelım. Su eklemedim zaten sulanıcaktır.sonrasında blendırdan gecırıp ezelım cevızını ve tarçını ekleyıp karıştırıp ılıtalım.

Yufkayı tezgaha alıp yağlayalım. 2. Yufkayıda üzerine serıp tekrar yağlıyalım.sonrasında ortadan büzüp ortaya katlayalım. Aralarına 1 tatlı kaşığı kadar kabaklı harçtan koyup kenarlarını üstüne kapatalım. Vıdeoda göründüğü gıbı sonrasında büzüp keselım. Ters cevırıp tepsiye dızelım.orta boy borcam tam gelıyor. Kalan yağı üzerine güzelce sürelim. (Yağın altındakı tortuyu kullanmayın vede yüzündeki köpüğünü) önceden ısınmış 200 derecelı fırında kızarana kadar pısırelım. Ilımasını beklıyelım. Yıne ılımıs şerbetle buluşturup üzerinı fıstık ıle süslüyelım. 2,3 saat dınlendırıp afiyetle yiyin ınsallah


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments